Máte chuť na burger, ale hledáte něco nového? Zažijte novou chuťovou explozi s naším receptem na hovězí burger s Kampotským pepřem a khmerským kari. Citronová tráva přináší k tomuto jídlu svěžest a vyjímečnou vůni, která vám dá nahlédnout do kambodžské kuchyně.

Obtížnost ➡ Lehká
Doba přípravy ➡ 30 min.
Recept pro vás připravili ➡ @bejzment.cz

Bejzment burger

Ingredience na
4
porceporciporcí:


Postup:

  1. Omáčka z citronové trávy - Nadrobno nakrájenou červenou cibulku nechejte zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji. Zalijte smetanou, a zlehka okořeňte. Nechte zredukovat cca na 50%. Dejte stranou a udržujte na teplém místě.
  2. Nakládaná červená cibule - Cibuli rozpulte a podélně nakrájejte na drobné proužky, přidejte šťávu z jedné limetky, olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a dejte do chladu.
  3. Bio hovězí burgerHovězí mleté maso promíchejte s 1 lžící drceného fermentovaného Kampotského pepře a 1 lžící červeného khmerského kari. Rozdělte na 4 stejně velké porce a vytvarujte do kulatých placek cca 1 cm silných. Položte na rozpálenou pánev nebo gril. Pánev musí být rozpálená, aby se maso rychle zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Maso grilujte z každé strany cca 4 minuty, aby maso bylo propečené na vrchu, uprostřed růžové a šťavnaté.
  4. Burger bulky podélně rozřízněte a lehce opečte na grilu společně s masem.
  5. Opečené bulky potřete majonézou smíchanou s 1 lžící citronové trávy. Na spodní bulku dejte misticanzu salátek a opečené maso.
  6. Takto vymazlený burger přelijte smetanovou omáčkou z citronové trávy, přidejte nakládanou červenou cibulku a přiklopte vrškem opečené bulky.
  7. Na závěr si nalejte sklenku dobrého červeného vína nejlépe Primitivo z oblasti Solento na jihu Itálie.

❕ TIP:  Jako přílohu doporučujeme chipsy z peruánských fialových brambor nebo z českých zámeckých brambor.

Špičková jídla díky unikátnímu koření!

Zajímají vás další peprné recepty? Načerpejte inspiraci z našeho Kampotského blogu!

Kampotské recepty

Podobné recepty 

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit