Vepřová kotleta z přeštíka a Kampotský pepřDarina Belzová2022-07-24T18:31:31+00:00
Project Description
Vyzkoušejte neuvěřitelně šťavnatou kotletu jen se solí a tím nejlepším kampotským pepřem na světě ve fair trade kvalitě – budete ohromeni výsledkem!
Ingredience na1porciporciporcí:
1
vepřová kotleta z přeštíka
Kampotský pepř černý
Fleur de Sel
Postup:
Kotletu z přeštíka vybalíme a necháme cca 30min temperovat a "nadechnout".
Mezi tím připravíme gril nebo grilovací pánev, tuk tentokrát není potřeba. Ideální je grilovací tál, kámen nebo litinová deska - tuk tak nebude odkapávat a využije se pro grilování masa.
Nejprve kotletu opečeme z boku "na stojáka" na straně tukové vrstvy, tím zároveň kotleta pustí vlastní tuk na kterém budeme grilovat obě strany. Každé budou stačit bohatě 3 minutky tak aby byl povrch krásně zlatavý a maso si zachovalo svou jedinečnou šťavnatost.
Poté nechte maso odpočinout - šťáva se tak vrátí ze středu masa do okrajů které jsou teplem stažené. Pokud tuto fázi ustojíte, stačí už jen osolit (ideálně Fleur de Sel apod. - má vynikající jemnou chuť a ideální strukturu na hotový steak) a opepřit Kampotským černým pepřem, samozřejmě nejlépe z mlýnku.
Pokud chcete zažít nejvyšší stupeň nirvany, přidejte ke každému soustu 2-3 kuličky fermentovaného pepře - reinkarnace v pepřovém či vepřovém ráji Vás nemine :-)
Napsat komentář