Project Description

   

Ingredience na1porciporciporcí:

  • 1

    vepřová kotleta z přeštíka

  • Kampotský pepř černý

  • Fleur de Sel

Postup:

  1. Kotletu z přeštíka vybalíme a necháme cca 30min temperovat a "nadechnout".
  2. Mezi tím připravíme gril nebo grilovací pánev, tuk tentokrát není potřeba. Ideální je grilovací tál, kámen nebo litinová deska - tuk tak nebude odkapávat a využije se pro grilování masa.
  3. Nejprve kotletu opečeme z boku "na stojáka" na straně tukové vrstvy, tím zároveň kotleta pustí vlastní tuk na kterém budeme grilovat obě strany. Každé budou stačit bohatě 3 minutky tak aby byl povrch krásně zlatavý a maso si zachovalo svou jedinečnou šťavnatost.
  4. Poté nechte maso odpočinout - šťáva se tak vrátí ze středu masa do okrajů které jsou teplem stažené. Pokud tuto fázi ustojíte, stačí už jen osolit (ideálně Fleur de Sel apod. - má vynikající jemnou chuť a ideální strukturu na hotový steak) a opepřit Kampotským černým pepřem, samozřejmě nejlépe z mlýnku.
  5. Pokud chcete zažít nejvyšší stupeň nirvany, přidejte ke každému soustu 2-3 kuličky fermentovaného pepře - reinkarnace v pepřovém či vepřovém ráji Vás nemine :-)

Nakupte si pepř na našem e-shopu