O nás a projektu s tím nejvoňavějším kořením z Kambodži

SC PROFESSIONAL s.r.o. je malá rodinná firma, naše historie sahá až do roku 1994 – blížíme se 30ti letému výročí založení! Od mala jsem stál po boku svého otce a obdivoval jeho schopnost z prázdného listu papíru vytvořit něco mimořádného. Ne vždy byl k němu osud přívětivý, nikdy však neslevil z toho, že pod kvalitu svých produktů a služeb zákazníkům s hrdostí připojil jméno naší rodiny a každému se mohl i po letech podívat do očí. Někteří z jeho zákazníků jsou díky tomu rodinnými přáteli již přes dvacet let a já se ho v mnohém již přes deset let snažím následovat.

Proč Kampotský pepř a koření?
Gastronomie, vaření a grilování jsou pro mne koníčkem již mnoho let. Tuto zálibu se mi podařilo propojit s podnikáním díky náhodě, tak jak to v životě někdy bývá. Po ochutnání malé zkumavky s fermentovaným pepřem jsem si jej chtěl koupit znovu a zjistil, že se skutečně nikde v blízkosti nedá sehnat. Díky tomu jsem se rozhodl kontaktovat přímo pěstitele pepře v Kambodži a zároveň farmu, kde tento jedinečný fermentovaný pepř vznikl. Shodou okolností také rodinnou firmu, jejíž přístup k podnikání a zpětné vazbě k lokalitě, místní komunitě, tradicím i životnímu prostředí mne jednoduše učarovaly a přesvědčily, že mám pustit uzdu své fantazii a realizovat svůj koníček dovozem jejich špičkového koření do České republiky. První odezva zákazníků byla podobná mé zkušenosti s jejich fermentovaným pepřem a tak zanedlouho vznikl projekt kampot.cz – zastoupení La Plantation v ČR.

Proč nakoupit na kampot.cz?
Pokud jste propadli gastronomii tak jako my a hledáte autentické koření pěstované tradičními způsoby ve špičkové kvalitě, jste na správném místě. Kromě Kampotského pepře La Plantaiton pěstuje na vlastní farmě špičkovou kurkumu, zázvor, galangal, citronovou trávu a další lokální koření, hojně používané v khmerské kuchyni. Khmerské kari budiž dalším důkazem, že pod názvem na který jsme zvyklí se může skrývat něco zcela ohromujícího.

Jak si vybrat z tak široké palety koření?
Pod každým kořením najdete jeho popis, včetně inspirace jak jej použít. V sekci “Recepty” naleznete konkrétní postupy s našimi produkty, které Vás ještě lépe nasměrují do nových zákoutí gastronomie. Pokud si ani tak nevíte rady, klidně mi zavolejte – projekt je mým koníčkem a rád Vás kdykoliv navedu ke zdařilému výběru. Na každém balení koření naleznete mé telefonní číslo a tak jsem Vám vždy nadosah! Pokud preferujete krátký vzkaz, dostane se ke mně velice rychle skrze tento formulář:

    About the Author: admin

    Jsem admin webu kampot.cz, zakladatel projektu a blázen do vaření a grilování. Když jsem propadl Kampotskému pepři a neodbytně potřeboval pět mlýnků na pepř v kuchyni, manželka už málem vytáčela docenta Chocholouška. Dnes je Kampotský pepř vášní rodiny, včetně dětí, a i manželka si bez něj nedokáže vaření představit!

    Další peprné články, které by se vám mohli také líbit