PortfolioPečený bůček se zelím a fermentovaným pepřem
7. 7. 2022
Pečený bůček se zelím a fermentovaným pepřem
Kde je tuk, tam je chuť! Tuhle starou známou českou klasiku jsme obohatili fermentovaným Kampotským pepřem. A výsledek? To nejlepší pro milovníky masa!
👨🍳Doba přípravy🕘12 hod!
Ingredience na4porceporciporcí:
1500g
bůčku
1000g
zelí
500ml
smetany
200g
Jakoby Harissa
250g
cibule
50g
kysaného zelí
30ml
oleje
5g
kmínu
1g
bobkového listu
20g
listové petržele
15g
mleté papriky
sůl
Postup:
Bůček vložte do vakuovacího pytle, osolte, přidejte cibuli, kmín a petržel.
Maso nechejte táhnout při 72°C 16 hodin!
Zelí následně pečte v celku dokud nezměkne.
Na oleji orestujte cibuli, přidejte harisu, mletou papriku, kysané zelí a restujte. Zalijte šťávou z masa, smetanou a provařte. Rozmixujte a na závěr přidejte šťávu ze zelí a dochuťte solí a pepřem. Přeceďte přes jemné sítko.
Nakonec jídlo ozdobte dlouhým fermentovaným pepřem.
Dlouhý fermentovaný pepř! Už jej máte?
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit