Kde je tuk, tam je chuť! Tuhle starou známou českou klasiku jsme obohatili fermentovaným Kampotským pepřem. A výsledek? To nejlepší pro milovníky masa!

Pečený bůček

👨‍🍳Doba přípravy🕘12 hod!

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 1500g

    bůčku

  • 1000g

    zelí

  • 500ml

    smetany

  • 200g

    Jakoby Harissa

  • 250g

    cibule

  • 50g

    kysaného zelí

  • 30ml

    oleje

  • 5g

    kmínu

  • 1g

    bobkového listu

  • 20g

    listové petržele

  • 15g

    mleté papriky

  • sůl


Postup:

  1. Bůček vložte do vakuovacího pytle, osolte, přidejte cibuli, kmín a petržel.
  2. Maso nechejte táhnout při 72°C 16 hodin!
  3. Zelí následně pečte v celku dokud nezměkne.
  4. Na oleji orestujte cibuli, přidejte harisu, mletou papriku, kysané zelí a restujte. Zalijte šťávou z masa, smetanou a provařte. Rozmixujte a na závěr přidejte šťávu ze zelí a dochuťte solí a pepřem. Přeceďte přes jemné sítko. 
  5. Nakonec jídlo ozdobte dlouhým fermentovaným pepřem.

Dlouhý fermentovaný pepř! Už jej máte?

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit