Treska s příchutí galangaluDarina Belzová2022-07-27T04:34:38+00:00
Project Description
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na4porceporciporcí:
4
filety z tresky
250ml
kokosového mléka
1
stonek citronové trávy
2lžíce
galangalu
1lžíce
zeleného kari
olivový olej
slaný kampotský pepř
směs hub (lišky, shitake a hlíva ústřičná)
petržel
kerblík
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.
Rozpůlte citrusový stonek trávy napůl a spolu s kokosovým mlékem, galangalem, zeleným kari, solí a černým kampotským pepřem dejte do pánve.
Jemně povařte kokosové mléko a nechte vše louhovat 10 minut. Vezměte velkou zapékací misku a vložte do ní tresku zakápnutou olivovým olejem.
Natřete tresku směsí kokosového mléka a vařte v troubě kolem 25 minut.
Mezitím rozpusťte větší lžíci másla v pánvi. Přidejte houby, dochuťte solí a černým pepřem a nechte pár minut zhnědnout na másle. Nasekejte několik petrželových listů a přidejte je ke konci vaření na houby.
Filet tresky servírujte na talíři zalitý trochou kokosové omáčky, ozdobený houbami, několika lístky kerblíku, posypaný trochou prášku galangalu a zrnky slaného pepře.
Napsat komentář