Project Description

   

  Příprava: 10 min

Ingredience na4porceporciporcí:

  • 4

    filety z tresky

  • 250ml

    kokosového mléka

  • 1

    stonek citronové trávy

  • 2lžíce

    galangalu

  • 1lžíce

    zeleného kari

  • olivový olej

  • slaný kampotský pepř

  • směs hub (lišky, shitake a hlíva ústřičná)

  • petržel

  • kerblík

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Rozpůlte citrusový stonek trávy napůl a spolu s kokosovým mlékem, galangalem, zeleným kari, solí a černým kampotským pepřem dejte do pánve.
  3. Jemně povařte kokosové mléko a nechte vše louhovat 10 minut. Vezměte velkou zapékací misku a vložte do ní tresku zakápnutou olivovým olejem.
  4. Natřete tresku směsí kokosového mléka a vařte v troubě kolem 25 minut.
  5. Mezitím rozpusťte větší lžíci másla v pánvi. Přidejte houby, dochuťte solí a černým pepřem a nechte pár minut zhnědnout na másle. Nasekejte několik petrželových listů a přidejte je ke konci vaření na houby.
  6. Filet tresky servírujte na talíři zalitý trochou kokosové omáčky, ozdobený houbami, několika lístky kerblíku, posypaný trochou prášku galangalu a zrnky slaného pepře.

Nakupte si pepř na našem e-shopu