Kambodžské Lok Lak můžete zkusit pouze s černým Kampotským pepřem a nebo také s kořením 11 vůní Spicy Mix, které obsahuje rovněž Kampotský pepř, ale také desítku dalších špičkových koření – špičkový gastronomický zážitek zaručen!

Obtížnost ➡ Lehká
Doba přípravy ➡ 20 min.
Recept pro vás připravili ➡ @sambalshop


Sada koření a omáček na přípravu Lok Lak nově na shopu!

Ingredience na
4
porceporciporcí:


Postup:

  1. Nakrájejte hovězí maso na kousky a smíchejte s marinádou. Nechte v lednici marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  2. Připravte si glazovací omáčku smícháním všech surovin a dejte stranou.
  3. Nasekejte nadrobno 4 stroužky česneku a 1 šalotku.
  4. Do woku nebo větší pánve nalijte 3 lžíce oleje a orestujte cibulku a česnek dozlatova.
  5. Přidejte namarinované maso a restujte společně se základem přibližně 2 minuty.
  6. Nakonec do směsi v pánvi přilijte připravenou glazovací omáčku.
  7. Směs s omáčkou promíchávejte přibližně 30 sekund.
  8. Připravte si limetkový dip smícháním všech surovin, do kterého přidáte 1 lžíci výpeku z masa.
  9. Servírujte na lůžko z listového salátu, na tenko nakrájených rajčat a sladké cibule.
  10. Jako přílohu zvolte rýži a limetkový dip.
  11. Recept v PDF os Sambal Shop si uložte na příště

❕ TIP:  Jako přílohu doporučuji rýži, pro milovníky pálivého omáčku Spicy Pineapple z La Plantation.

Špičková jídla díky unikátnímu koření!

Zajímají vás další peprné recepty? Načerpejte inspiraci z našeho Kampotského blogu!

Kampotské recepty

Podobné recepty 

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit