Kambodžské Lok Lak můžete zkusit pouze s černým Kampotským pepřem a nebo také s kořením 11 vůní Spicy Mix, které obsahuje rovněž Kampotský pepř, ale také desítku dalších špičkových koření – špičkový gastronomický zážitek zaručen!
Obtížnost ➡ Lehká
Doba přípravy ➡ 20 min.
Recept pro vás připravili ➡ @sambalshop
Sada koření a omáček na přípravu Lok Lak nově na shopu!
Ingredience na4porceporciporcí:
- 500g
masa (roštěnec nebo jiné libové)
- 3lžíce
oleje
salátové listy, cibule a plátky rajčat (na talíř)
NA MARINOVÁNÍ MASA- 1lžíce
- 1lžíce
- 1lžíce
ústřicové omáčky
- 1lžíce
tmavé sojové omáčky
- 1lžíce
sezamového oleje
- 1lžíce
rybí omáčky
- 2
stroužky česneku
- 1lžička
sody
GLAZOVACÍ OMÁČKA NA PÁNEV - 2lžíce
ústřicové omáčky
- 1lžíce
sladké sojové omáčky Ketjap Medja
- 1lžička LIMETKOVÝ DIP
- 2lžíce
limetkové šťávy
- 1lžíce
rybí omáčky
- 1lžíce
- 1lžička
- 1lžíce
výpeku z masa
Postup:
- Nakrájejte hovězí maso na kousky a smíchejte s marinádou. Nechte v lednici marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
- Připravte si glazovací omáčku smícháním všech surovin a dejte stranou.
- Nasekejte nadrobno 4 stroužky česneku a 1 šalotku.
- Do woku nebo větší pánve nalijte 3 lžíce oleje a orestujte cibulku a česnek dozlatova.
- Přidejte namarinované maso a restujte společně se základem přibližně 2 minuty.
- Nakonec do směsi v pánvi přilijte připravenou glazovací omáčku.
- Směs s omáčkou promíchávejte přibližně 30 sekund.
- Připravte si limetkový dip smícháním všech surovin, do kterého přidáte 1 lžíci výpeku z masa.
- Servírujte na lůžko z listového salátu, na tenko nakrájených rajčat a sladké cibule.
- Jako přílohu zvolte rýži a limetkový dip.
- Recept v PDF os Sambal Shop si uložte na příště
❕ TIP: Jako přílohu doporučuji rýži, pro milovníky pálivého omáčku Spicy Pineapple z La Plantation.
Špičková jídla díky unikátnímu koření!
Podobné recepty
- Salát z nakládané řepy se švestkami a zauzeným Kampotským pepřemTereza Šmírová2023-05-10T18:32:00+00:00
- Pepper burger s fazolemi, uzeným tempehem a batáty s kurkumouTereza Šmírová2023-05-21T15:30:19+00:00