Tento thajskou kuchyní inspirovaný recept se zeleným kari, kokosovým mlékem, zeleninou a sýrem halloumi Vás prohřeje a provoní Vaši kuchyň na několik hodin.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na4porceporciporcí:
2
cukety
2
šalotky
1
stroužek česneku
3
cm čerstvého zázvoru
1
plechovka cizrny
150g
cukrové kukuřice
2
zelené chilli papričky (malé 5cm papriky)
čerstvý koriandr
400ml
kokosového mléka
1
citron
sýr halloumi
2lžíce
pasty tahini (sezamová pasta)
Khmerské zelené kari
Sweet long red chilli
Postup:
Předehřejte troubu na 210 °C.
Ve velkém hrnci zahřejte větší množství olivového oleje na střední teplotě. Jakmile olej začne vařit, přidejte cizrnu, ochuťte solí a pepřem a vařte asi 5 minut. Občas promíchejte, dokud cizrna nebude křupavá. 1/3 cizrny dejte stranou k servírování.
Cukety a šalotky nakrájejte. Zázvor oloupejte a nakrájejte. Spolu s kukuřicí vše přidejte do 2/3 cizrny. Osolte, opepřete a vařte zeleninu dalších 5 až 10 minut, nebo dokud nezměkne.
Vmíchejte Khmerské zelené kari a sweet long red chilli a vařte pár minut pro uvolnění chuti. Přidejte kokosové mléko, zamíchejte a směs přiveďte na mírném ohni k varu. Vařte 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Pokud omáčka zhoustne příliš, zřeďte ji trochou vody. Sejměte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu, kůru z citronu a čerstvý koriandr.
Mezitím si připravte sýr halloumi. Na větší pánvi zahřejte na střední teplotě 2 lžíce olivového oleje. Když je olej rozpálený, grilujte sýr z každé strany kolem 3 minut dozlatova. Poté odeberte z pánve.
Servírujte v misce. Naspod dejte rýži, na ní nandejte lžící směs kari, přidejte grilovaný sýr halloumi, upraženou cizrnu, kterou jste si dali na počátku stranou, zelené chilli papričky, čerstvý koriandr a plátky limetky.
Nakupte přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit