zelene-zeleninove-curry  zelene-zeleninove-curry2

La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 10 min

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 2

    cukety

  • 2

    šalotky

  • 1

    stroužek česneku

  • 3

    cm čerstvého zázvoru

  • 1

    plechovka cizrny

  • 150g

    cukrové kukuřice

  • 2

    zelené chilli papričky (malé 5cm papriky)

  • čerstvý koriandr

  • 400ml

    kokosového mléka

  • 1

    citron

  • sýr halloumi

  • 2lžíce

    pasty tahini (sezamová pasta)

  • Khmerské zelené kari

  • Sweet long red chilli


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 210 °C.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte větší množství olivového oleje na střední teplotě. Jakmile olej začne vařit, přidejte cizrnu, ochuťte solí a pepřem a vařte asi 5 minut. Občas promíchejte, dokud cizrna nebude křupavá. 1/3 cizrny dejte stranou k servírování.
  3. Cukety a šalotky nakrájejte. Zázvor oloupejte a nakrájejte. Spolu s kukuřicí vše přidejte do 2/3 cizrny. Osolte, opepřete a vařte zeleninu dalších 5 až 10 minut, nebo dokud nezměkne.
  4. Vmíchejte Khmerské zelené kari a sweet long red chilli a vařte pár minut pro uvolnění chuti. Přidejte kokosové mléko, zamíchejte a směs přiveďte na mírném ohni k varu. Vařte 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Pokud omáčka zhoustne příliš, zřeďte ji trochou vody. Sejměte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu, kůru z citronu a čerstvý koriandr.
  5. Mezitím si připravte sýr halloumi. Na větší pánvi zahřejte na střední teplotě 2 lžíce olivového oleje. Když je olej rozpálený, grilujte sýr z každé strany kolem 3 minut dozlatova. Poté odeberte z pánve.
  6. Servírujte v misce. Naspod dejte rýži, na ní nandejte lžící směs kari, přidejte grilovaný sýr halloumi, upraženou cizrnu, kterou jste si dali na počátku stranou, zelené chilli papričky, čerstvý koriandr a plátky limetky.

Nakupte přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit