Maki sushi patří k nejoblíbenějším druhům sushi na světě, díky kterým obvykle navštěvujeme naše oblíbené asijské restaurace. Ale věděli jste, že příprava sushi není až tak náročná a s trochou tréninku ho hravě zvládnete i doma? Pojďte se do nich pustit společně s námi a dodejte jim trochu tropického šmrncu s naší pikantní mangovou omáčkou!

  Příprava:45 min

 

Ingredience na
24
porcíporciporcí:

  • 130g

    sushi rýže

  • 40ml

    rýžového octu

  • 1lžička

    cukru

  • 1lžička

    soli

  • 5

    kusů mořských řas Nori

  • 2

    ks mrkve

  • 1/2

    okurky

  • 1

    ks avokáda

  • 1

    PL majonézy

  • 1

    plechovka tuňáka

  • Pikantní mangová omáčka La Plantation


Postup:

  1. Sushi rýži uvařte dle pokynů na obale.
  2. V misce smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl.
  3. Nalijte na uvařenou rýži, promíchejte a nechte rýži zcela vychladnout.
  4. Mezitím si do misky dejte tuňáka a smíchejte ho s majonézou a lžičkou pikantní mango omáčky. Mrkev a okurky nakrájejte na tenké plátky a nechte stranou.
  5. Mořské řasy rozložte na pracovní plochu, popřípadě na podložku na sushi. Pro lepší rolování s můžete pod mořské řasy dát ještě potravinovou fólii. 
  6. Před plněním si namočte prsty, aby se vám na ně tolik nelepila rýže. Mořské řasy začněte plnit tenkou vrstvou uvařené sushi rýže do ¾. Konec okraje nechte prázdný, aby se vám lépe rolovalo.
  7. Do středu přidejte tuňáka, okurku, mrkev a avokádo.
  8. A jde se rolovat! Tohle chce určitě pár pokusů. Takže nezoufejte, pokud se vám to hned nepodaří. Při rolování se nebojte přitlačit.
  9. Pokud máte hotovo, nechte vychladit v lednici a sushi rolku následně nakrájejte nožem. Podávejte se sójovou a pikantní mangovou omáčkou.

Sáhněte po pikantní mangové omáčce!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit