Taky patříte mezi ty, co zázvor přímo milují? Zázvorky jsou cukrovím, které nám připomíná tu nenahraditelnou atmosféru Vánoc našich babiček. Jejich lehce pikantní chuť, vůně a křupavost vás mile překvapí! Mimoto má velmi pozitivní účinky na imunitu a zdraví člověka. Zvládne je i úplný začátečník. Tak pojďte s námi vykouzlit tu pravou vánoční atmosféru!

Obtížnost ➡ Lehká
Doba přípravy ➡ 20 min.

Doba pečení ➡ 6-12 min.

Zázvorky

Ingredience na
1
porciporciporcí:


Postup:

  1. Počet porcí je individuální. Záleží totiž na typu a velikosti formiček. Připravte si tedy vaše oblíbené a jdeme na to!
  2. Všechny suroviny smíchejte a těsto důkladně propracujte. Zázvor má velmi intenzivní chuť, takže si na propracování těsta dejte opravdu záležet. Vznikne vám hladké těsto, které nechte nejlépe na pár hodin odpočinout v lednici.
  3. Vyvalte asi 3mm silnou placku a vykrajujte různé tvary.
  4. Zázvorky dejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte na 180°C 6-12 minut. Záleží samozřejmě na typu vaší trouby. Takže je lepší pravidelně kontrolovat. Hotové zázvorky poznáte podle lehce narůžovělých okrajů.
  5. Zázvorky ozdobte pár dní před Štědrým dnem dle libosti. Jako tip vám prozradím, že se k nim skvěle hodí citronovo-cukrová poleva.

Mletý zázvor ve špičkové kvalitě

Chybí vám inspirace na vánoční dárky? Mrkněte na pár tipů, čím můžete udělat pod stromečkem radost!

Vánoční sada

Tipy na vánoční dárky

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit