Project Description

 

  Příprava: 10 min

Ingredience na4porceporciporcí:

  • 500g

    syrových jater (foie gras)

  • 700g

    jemné soli

  • 10g

    směsi pepře a koření

  • 30g

    směsi čtyř koření (muškátový oříšek, hřebíček, zázvor a černý pepř)

  • 10g

    skořice

  • role lékařské gázy

Postup:

  1. Foie Gras namočte na 1 hodinu a půl do misky naplněné studenou vodou. Následně je osušte čistými papírovými ubrousky a pevně zabalte do gázy, tak aby se sůl nedostala do přímého kontaktu s játry.
  2. Sůl nasypte do misky a vmíchejte do ní směs pepře a koření, směs čtyř koření a skořici. Dobře promíchejte, abyste zajistili rovnoměrné rozložení chuti. Na dno misky dejte vrstvu vytvořené solné směsi, vložte játra a zcela je zakryjte zbytkem solné směsi. Aby se Foie Gras správně vařila, musí být kompletně pokryta solí.
  3. Zasolená játra umistěte na 10 hodin do ledničky (2 hodiny na 100 g Foie Gras). Po uplynutí této doby vyjměte Foie Gras ze soli, odstraňte gázu a setřete přebytečnou sůl.
  4. Zakryjte potravinovou fólií a hliníkovou fólií tak, aby byla vrstva neprůhledná a nechte v chladu po dobu 24 hodin. Před podáváním může odpočívat až 48 hodin.
  5. Ideální podávat na toastu.
  6. Tipy: Směs koření můžete uzpůsobit Vaší chuti. Na 100 g soli potřebujete asi 10 g mletého koření.

Nakupte si pepř na našem e-shopu