Foie Gras, tedy ztučnělá husí nebo kachní játra, jsou zejména ve Francii často vyhledávanou pochoutkou. Připravte si z nich lahodný pokrm pro vánoční tabuli!
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na4porceporciporcí:
500g
syrových jater (foie gras)
700g
jemné soli
10g
směsi pepře a koření
30g
směsi čtyř koření (muškátový oříšek, hřebíček, zázvor a černý pepř)
10g
skořice
role lékařské gázy
Postup:
Foie Gras namočte na 1 hodinu a půl do misky naplněné studenou vodou. Následně je osušte čistými papírovými ubrousky a pevně zabalte do gázy, tak aby se sůl nedostala do přímého kontaktu s játry.
Sůl nasypte do misky a vmíchejte do ní směs pepře a koření, směs čtyř koření a skořici. Dobře promíchejte, abyste zajistili rovnoměrné rozložení chuti. Na dno misky dejte vrstvu vytvořené solné směsi, vložte játra a zcela je zakryjte zbytkem solné směsi. Aby se Foie Gras správně vařila, musí být kompletně pokryta solí.
Zasolená játra umistěte na 10 hodin do ledničky (2 hodiny na 100 g Foie Gras). Po uplynutí této doby vyjměte Foie Gras ze soli, odstraňte gázu a setřete přebytečnou sůl.
Zakryjte potravinovou fólií a hliníkovou fólií tak, aby byla vrstva neprůhledná a nechte v chladu po dobu 24 hodin. Před podáváním může odpočívat až 48 hodin.
Ideální podávat na toastu.
Tipy: Směs koření můžete uzpůsobit Vaší chuti. Na 100 g soli potřebujete asi 10 g mletého koření.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit