Máte-li chuť na něco lehkého, přesto plného chutí, vyzkoušejte kombinaci kadeřávkového salátu se sýrem Feta, cizrnou, granátovým jablkem a plátky prosciutta.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 15 min
Ingredience na6porcíporciporcí:
6
plátků prosciutta
300g
salátu kadeřávek
2
jablka gala / medová
semínka z 1 granátového jablka
200g
rozdrobeného sýru Feta
3lžíce
dýňových semínek
400g
scezené cizrny
2lžička
smoky mix
30g
olivového oleje
ZÁLIVKA
30g
olivového oleje
1
nakrájená šalotka
2lžíce
jablečného octa
1lžíce
fíkové marmelády
Kampotský černý pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
Na jedné straně plechu smíchejte dýňová semínka, olivový olej, smoky mix, scezenou cizrnu, špetku soli a černého pepře. Na druhou stranu rozložte plátky prosciutta. Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, nebo dokud nebudou dýňová semínka a cizrna opečená a prosciutto křupavé.
Mezitím ve větší salátové misce smíchejte salát kadeřávek, plátky jablek a semínka granátového jablka.
K výrobě zálivky použijte olivový olej, jablečný ocet, nakrájenou šalotku a fíkový džem. Okořeňte solí a černým pepřem.
Zálivku nalijte na salát a promíchejte. Na závěr salát posypte opečenou cizrnou, dýňovými semínky, prosciuttem a rozdrobeným sýrem feta.
Nakupte si pepř na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit