La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 15 min

Ingredience na
6
porcíporciporcí:

  • 6

    plátků prosciutta

  • 300g

    salátu kadeřávek

  • 2

    jablka gala / medová

  • semínka z 1 granátového jablka

  • 200g

    rozdrobeného sýru Feta

  • 3lžíce

    dýňových semínek

  • 400g

    scezené cizrny

  • 2lžička

    smoky mix

  • 30g

    olivového oleje

  • ZÁLIVKA
  • 30g

    olivového oleje

  • 1

    nakrájená šalotka

  • 2lžíce

    jablečného octa

  • 1lžíce

    fíkové marmelády

  • Kampotský černý pepř


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  2. Na jedné straně plechu smíchejte dýňová semínka, olivový olej, smoky mix, scezenou cizrnu, špetku soli a černého pepře. Na druhou stranu rozložte plátky prosciutta. Vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, nebo dokud nebudou dýňová semínka a cizrna opečená a prosciutto křupavé.
  3. Mezitím ve větší salátové misce smíchejte salát kadeřávek, plátky jablek a semínka granátového jablka.
  4. K výrobě zálivky použijte olivový olej, jablečný ocet, nakrájenou šalotku a fíkový džem. Okořeňte solí a černým pepřem.
  5. Zálivku nalijte na salát a promíchejte. Na závěr salát posypte opečenou cizrnou, dýňovými semínky, prosciuttem a rozdrobeným sýrem feta.

Nakupte si pepř na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit