Hummus je nejznámějším pokrmem z cizrny. Názvem se nenechte odradit. Tenhle poklad z cizrny je neuvěřitelně lehký, krémový a nadýchaný. Variace hummusu je více než mnoho. My jsme společně s chilli vytvořili tu nejvíc pikantní a chutnou kombinaci!

👨‍🍳Doba přípravy🕘20 min!

📝Recept pro Vás připravili ➡ @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 150ml

    sušené cizrny

  • 1lžička

    jedlé sody

  • 1.5

    L vody

  • 120g

    Tahini

  • 1/2

    citronové šťávy

  • Konfitovaný česnek

  • Olivový olej

  • Sůl

  • ZELENINOVÁ OBLOHA
  • 1/2

    fenyklu

  • 4

    cherry rajčata

  • 1/4

    okurky

  • 1/2

    papriky

  • 1lžička

    Zatar koření

  • 1lžička

    La Plantation Chilli Trio koření


Postup:

  1. Cizrnu namočte den předem ve velké míse s vodou na nejméně 12 hodin, nejlépe přes noc. Druhý den cizrnu sceďte a opékejte ji v hrnci na středně vysokém plameni spolu s jedlou sodou. Za stálého míchání cizrnu opékejte několik minut. Poté přidejte trochu vody a přiveďte k varu.
  2. Cizrnu vařte 20-30 minut na středním plameni, dokud se jemná slupka z kuliček nezačne odlupovat. Jakmile je cizrna měkká, stáhněte z ohně a sceďte.
  3. Do kuchyňského robotu vložte cizrnu, konfitovaný česnek, tahini, citronovou šťávu, sůl, dehydratovaný zelený kampotský pepř a mixujte dokud nezískáte krémovou konzistenci. Popřípadě přidejte trochu vody.
  4. Veškerou zeleninu nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ji do mísy s trochou olivového oleje, soli a černého kampotského pepře. Zeleninu pokládejte na hummus a na závěr posypejte trochou zaataru a chilli Trio kořením. Podávejte s Pita chlebem a olivovým olejem.

Hledáte i další pikantnější koření?

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit