Mušle svatého Jakuba jsou vyhlášenou středomořskou delikatesou. Když se k nim přidá aroma citrusové kůry a servírování v opravdové mušli, potěšíte chuť i zrak.
Příprava: 15 min
Ingredience na4porceporciporcí:
12
hřebenatek (mušle sv. Jakuba)
50g
másla
kůra z 1/2 pomeranče
kůra z 1 citronu
1/2lžička
kůry z grapefruitu
1lžička
medu
kerblík
bílý a černý Kampotský pepř
čočka
kmín
Postup:
Kůru z 1 citronu, poloviny pomeranče a 1/2 lžičky grapefruitu spolu s bílým pepřem rozdrtíme v hmoždíři, případně je rozemeleme, a promícháme.
Uvaříme čočku dle doporučené doby.
V pánvi rozpustíme máslo, smícháme s medem, šťávou z citronu a kůrou z citrusů. Přidáme čerstvě namletý bílý Kampotský pepř a pár minut ohřejeme na mírném ohni. Dáváme pozor, aby máslo nezhnědlo. Přidáme hřebenatky na pánev a povaříme je pár minut z každé strany v citrusovém másle.
Jakmile je čočka uvařená, přidáme lžící kmínu a trochu másla, soli a černý Kampotský pepř. Mušle sv. Jakuba naaranžujeme na lůžko čočky s kmínem. Pokapeme citrusovým máslem a přidáme navrch trochu zbylé citrusové kůry a pár listů kerblíku. Dokončíme trochou čerstvě mletého bílého pepře.
Tip: Požádejte obchodníka s rybami, zda nemá mušle, a použijte je k servírování.
Nakupte si pepř ještě výhodněji díky našim unikátním sadám!
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit