Příprava: 15 min

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 12

    hřebenatek (mušle sv. Jakuba)

  • 50g

    másla

  • kůra z 1/2 pomeranče

  • kůra z 1 citronu

  • 1/2lžička

    kůry z grapefruitu

  • 1lžička

    medu

  • kerblík

  • bílý a černý Kampotský pepř

  • čočka

  • kmín


Postup:

  1. Kůru z 1 citronu, poloviny pomeranče a 1/2 lžičky grapefruitu spolu s bílým pepřem rozdrtíme v hmoždíři, případně je rozemeleme, a promícháme.
  2. Uvaříme čočku dle doporučené doby.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, smícháme s medem, šťávou z citronu a kůrou z citrusů. Přidáme čerstvě namletý bílý Kampotský pepř a pár minut ohřejeme na mírném ohni. Dáváme pozor, aby máslo nezhnědlo. Přidáme hřebenatky na pánev a povaříme je pár minut z každé strany v citrusovém másle.
  4. Jakmile je čočka uvařená, přidáme lžící kmínu a trochu másla, soli a černý Kampotský pepř. Mušle sv. Jakuba naaranžujeme na lůžko čočky s kmínem. Pokapeme citrusovým máslem a přidáme navrch trochu zbylé citrusové kůry a pár listů kerblíku. Dokončíme trochou čerstvě mletého bílého pepře.
  5. Tip: Požádejte obchodníka s rybami, zda nemá mušle, a použijte je k servírování.

Nakupte si pepř ještě výhodněji díky našim unikátním sadám!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit