Project Description

zeleninove-cervene-curry  zeleninove-cervene-curry2

  Příprava: 10 min

Ingredience na4porceporciporcí:

  • 4

    oloupané mrkve

  • 1

    květák

  • 2

    červené papriky

  • 2

    stroužky česneku

  • 5

    cm strouhaného zázvoru

  • 3lžíce

    Khmerského červeného kari

  • 2lžíce

    římského kmínu

  • 1

    Red bird pepper

  • 400ml

    kokosového mléka

  • 400g

    konzervovaných rajčat

  • 3lžíce

    rajčatového protlaku

  • 100g

    mraženého hrášku

  • 100g

    listů čerstvého špenátu

  • šťáva z půlky citronu

  • koriandr

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 210 °C.
  2. Nakrájejte květák na růžičky a dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte stranou. Oloupané mrkve a papriky nakrájejte na 2,5 cm proužky, dejte na druhý plech, pokapejte olejem a přidejte 2 lžíce kmínu, sůl a pepř. Pečte v troubě okolo 30 až 40 minut, každých 10 minut zeleninu kontrolujte a promíchejte.
  3. V hluboké a široké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte strouhaný zázvor se strouhaným česnekem a pár minut opatrně vařte bez připálení. Dochuťte Khmerským červeným kari, bird pepper a dobře promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a kokosové mléko. Vše přiveďte k varu a nechte povařit 40 minut. Čím déle se kari vaří, tím více se uvolňuje jeho chuť.
  4. Jakmile zelenina zezlatoví a je upečena, vyndejte ji z trouby.
  5. Přidejte šťávu z půlky citronu do kari, mražený hrášek a čerstvý špenát. Povařte další 2 minuty, aby hrášek rozmrzl.
  6. Podávejte s rýží.

Nakupte si pepř na našem e-shopu