Tento thajskou kuchyní inspirovaný recept s červeným kari, kokosovým mlékem, zeleninou a římským kmínem Vás prohřeje a provoní Vaši kuchyň na několik hodin.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na4porceporciporcí:
4
oloupané mrkve
1
květák
2
červené papriky
2
stroužky česneku
5
cm strouhaného zázvoru
3lžíce
Khmerského červeného kari
2lžíce
římského kmínu
1
Red bird pepper
400ml
kokosového mléka
400g
konzervovaných rajčat
3lžíce
rajčatového protlaku
100g
mraženého hrášku
100g
listů čerstvého špenátu
šťáva z půlky citronu
koriandr
Postup:
Předehřejte troubu na 210 °C.
Nakrájejte květák na růžičky a dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte stranou. Oloupané mrkve a papriky nakrájejte na 2,5 cm proužky, dejte na druhý plech, pokapejte olejem a přidejte 2 lžíce kmínu, sůl a pepř. Pečte v troubě okolo 30 až 40 minut, každých 10 minut zeleninu kontrolujte a promíchejte.
V hluboké a široké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte strouhaný zázvor se strouhaným česnekem a pár minut opatrně vařte bez připálení. Dochuťte Khmerským červeným kari, bird pepper a dobře promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a kokosové mléko. Vše přiveďte k varu a nechte povařit 40 minut. Čím déle se kari vaří, tím více se uvolňuje jeho chuť.
Jakmile zelenina zezlatoví a je upečena, vyndejte ji z trouby.
Přidejte šťávu z půlky citronu do kari, mražený hrášek a čerstvý špenát. Povařte další 2 minuty, aby hrášek rozmrzl.
Podávejte s rýží.
Nakupte přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit