Project Description

   

  Příprava: 10 min

Ingredience na4porceporciporcí:

  • 100g

    mouky

  • 3/4lžička

    prášku do pečiva

  • 60g

    cukru krystal

  • 2

    žloutky

  • 75g

    másla

  • špetka kampotské soli

  • 250ml

    smetany ke šlehání

  • 1lžička

    mleté skořice

  • 2lžíce

    moučkového cukru

  • fíky

  • pistácie

Postup:

  1. V misce promíchejte mouku se solí a práškem do pečiva. Mezitím v jiné misce vyšlehejte elektrickým šlehačem cukr se žloutky do nadýchané směsi.
  2. Postupně přidejte máslo s moukou a šlehejte, do doby než se začne tvořit těsto. To poté přendejte na pracovní plochu a vypracujte z něj hladké těsto.
  3. Mezi 2 kusy pečícího papíru těsto rozválejte na tloušťku 1 cm a nechte odpočinout v ledničce alespoň hodinu.
  4. Když je těsto odpočaté, předehřejte troubu na 180°C. Z vychlazeného těsta vykrájejte vykrajovátkem nebo s pomocí skleničky kolečka o průměru zhruba 8 cm a dejte na plech. Pečte 10 až 12 minut do zlatova. Aby kolečka zůstala po upečení vyrovnaná umistěte na ně skleničky a nechte úplně vychladnout.
  5. Ve stolním mixéru vyšlehejte při střední rychlosti smetanu ke šlehání spolu s mletou skořicí a moučkovým cukrem, dokud se nevytvoří tuhá šlehačka. Tu poté přendejte do zdobícího sáčku a uložte do ledničky.
  6. Fíky nakrájejte na čtvrtiny a odložte stranou. Kulaté máslové sušenky dejte na talíř, zdobícím sáčkem vytvořte uprostřed ze skořicové šlehačky kupoli a poklaďte čtvrtinami fíků. Na závěr posypte pistáciemi.

Nakupte si pepř na našem e-shopu