Tartaletka s fíky, skořicovou šlehačkou a máslovou sušenkou
Tartaletka s fíky, skořicovou šlehačkou a máslovou sušenkouDarina Belzová2022-07-27T04:46:03+00:00
Project Description
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na4porceporciporcí:
100g
mouky
3/4lžička
prášku do pečiva
60g
cukru krystal
2
žloutky
75g
másla
špetka kampotské soli
250ml
smetany ke šlehání
1lžička
mleté skořice
2lžíce
moučkového cukru
fíky
pistácie
Postup:
V misce promíchejte mouku se solí a práškem do pečiva. Mezitím v jiné misce vyšlehejte elektrickým šlehačem cukr se žloutky do nadýchané směsi.
Postupně přidejte máslo s moukou a šlehejte, do doby než se začne tvořit těsto. To poté přendejte na pracovní plochu a vypracujte z něj hladké těsto.
Mezi 2 kusy pečícího papíru těsto rozválejte na tloušťku 1 cm a nechte odpočinout v ledničce alespoň hodinu.
Když je těsto odpočaté, předehřejte troubu na 180°C. Z vychlazeného těsta vykrájejte vykrajovátkem nebo s pomocí skleničky kolečka o průměru zhruba 8 cm a dejte na plech. Pečte 10 až 12 minut do zlatova. Aby kolečka zůstala po upečení vyrovnaná umistěte na ně skleničky a nechte úplně vychladnout.
Ve stolním mixéru vyšlehejte při střední rychlosti smetanu ke šlehání spolu s mletou skořicí a moučkovým cukrem, dokud se nevytvoří tuhá šlehačka. Tu poté přendejte do zdobícího sáčku a uložte do ledničky.
Fíky nakrájejte na čtvrtiny a odložte stranou. Kulaté máslové sušenky dejte na talíř, zdobícím sáčkem vytvořte uprostřed ze skořicové šlehačky kupoli a poklaďte čtvrtinami fíků. Na závěr posypte pistáciemi.
Napsat komentář