Mandlové laskonky s rumovým krémem a červeným fermentovaným kampotským pepřem
Mandlové laskonky s rumovým krémem a červeným fermentovaným kampotským pepřemTereza Šmírová2022-11-07T20:13:21+00:00
Project Description
Vyzkoušejte tuhle vymazlenou veganskou verzi laskonek. Ať už vymýšlíte co do sladkého baru, nebo si chcete osladit den něčím speciálním, díky tomuto receptu se také naučíte jak připravit veganský sníh, který se vám bude hodit i na další druhy veganského cukroví.
Doba přípravy 🕘 20 min.
Doba pečení 🕘 2 hod. Recept pro vás připravili ➡ Miluše Makó ✔ Šéfkuchař Green table ✔ Lektor Gourmet academy
Cizrnu scedíme a nálev dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice.
Vychlazený nálev začneme postupně šlehat, jako bílky. Výsledek bude pevný našlehaný veganský sníh, který postupně ztužíme zašleháním xantanové gumy a cukru.
Do ztuhlého sněhujemně vmíchejte kokos a mandlovou mouku s citronovou kúrou a šťávou. Těsto dejte na plech s formou na laskonky a pomalinku sušte v troubě asi 2 hodiny na 85°C.
Nyní se můžete vrhnout na krém. Bílou pevnou část z kokosového mléka ušlehejte do tuha.
Ve vodní lázni si nechte spolu s rumem a pepřem rozpustit čokoládu. Čokoládu nelijte do mléka hned vařící! Je lepší chvíli počkat.
Krém nechte lehce vychladnout. Čím déle bude v lednici, tím lépe se s ním bude pracovat.
Laskonky naplňte krémem, dejte do lednice a polijte čokoládou. Na studených laskonkách bude čokoláda hned tuhnout a skvěle držet. Nakonec laskonky ozdobte jedlými květy a ovocem.
Napsat komentář