Co se stane, když se spojí chutě červeného vína, čerstvých hrušek a zeleného kampotského pepře? Přidejte trochu koření a řeckého jogurtu a máte dokonalý zákusek!
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 5 min
Ingredience na4porceporciporcí:
4
hrušky
kůra z 1 pomeranče
1lžička
mleté skořice
1lžička
mletého zázvoru
1lžička
dehydrovaného zeleného Kampotského pepře
3lžíce
práškového cukru
250ml
červeného vína
řecký jogurt
plátky mandlí
Postup:
Nalijeme víno do hrnce. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou pomerančovou kůru, cukr, mletou skořici a zázvor a okolo 10 kuliček dehydrovaného zeleného Kampotského pepře. Umístíme na mírný oheň.
Oloupeme hrušky, odstraníme jádra a v hrnci je vaříme přikryté 30 minut.
Pravidelně je otáčejte, dokud není omáčka zredukovaná. Uvařené hrušky poznáte podle toho, že špička nože do nich snadno zajede.
Servírujeme se zbývající omáčkou, trochou řeckého jogurtu a plátky mandlí.
Tip: Pokud nechcete použít víno, můžete pošírovat hrušky v sirupu z 250 ml vody a 4 lžic cukru. Můžete si také pohrát s příchutí přidáním trochy vanilky a citronové šťávy.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit