La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 5 min

Ingredience na
2
porceporciporcí:

  • 3

    pomeranče

  • pistácie

  • listy máty

  • 200ml

    smetany ke šlehání 30%

  • pomerančový květ

  • 2lžíce

    moučkového cukru

  • Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře)


Postup:

  1. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a umístěte je na talíř. Pokud se Vám nezdají dostatečně sladké, jemně je pocukrujte moučkovým cukrem.
  2. Nasekejte pár lístků máty.
  3. Do mísy kuchyňského robota nebo elektrického mixéru dejte chladnou smetanu, 2 lžičky pomerančového květu a lžíci moučkového cukru a několik minut mixujte, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci. Podle chuti přidejte více pomerančového květu.
  4. Naplňte šlehačkou pipetovací sáček. Pokud žádný nemáte použijte silnější sáček, z kterého odstřihnete roh.
  5. Šlehačku naneste na pomerančové carpaccio, přidejte nasekané listy máty, pistácie a zakončete několika perličkami dlouhého pepře.
  6. Tip: K úspěšnému vyšlehání šlehačky, umistěte mísu kuchyňského robota před použitím do mrazáku na cca 10 minut.

Specialita La Plantation

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit