PortfolioPomerančové carpaccio a šlehačka z pomerančových květů
18. 3. 2022
Pomerančové carpaccio a šlehačka z pomerančových květů
Myslíte si, že carpaccio je jen to hovězí s rukolou? Tak vyndejte pomeranče, černý pepř a pusťte se s námi do šťavnaté dobroty se šlehačkou z pomerančových květů.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 5 min
Ingredience na2porceporciporcí:
3
pomeranče
pistácie
listy máty
200ml
smetany ke šlehání 30%
pomerančový květ
2lžíce
moučkového cukru
Pearls of long pepper (perličky z dlouhého pepře)
Postup:
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a umístěte je na talíř. Pokud se Vám nezdají dostatečně sladké, jemně je pocukrujte moučkovým cukrem.
Nasekejte pár lístků máty.
Do mísy kuchyňského robota nebo elektrického mixéru dejte chladnou smetanu, 2 lžičky pomerančového květu a lžíci moučkového cukru a několik minut mixujte, dokud nezískáte nadýchanou konzistenci. Podle chuti přidejte více pomerančového květu.
Naplňte šlehačkou pipetovací sáček. Pokud žádný nemáte použijte silnější sáček, z kterého odstřihnete roh.
Šlehačku naneste na pomerančové carpaccio, přidejte nasekané listy máty, pistácie a zakončete několika perličkami dlouhého pepře.
Tip: K úspěšnému vyšlehání šlehačky, umistěte mísu kuchyňského robota před použitím do mrazáku na cca 10 minut.
Specialita La Plantation
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit