PortfolioPlněné banánové muffiny se skořicí a arašídovým máslem
13. 3. 2022
Plněné banánové muffiny se skořicí a arašídovým máslem
Muffiny patří mezi ten typ dobrot, které lze péct na desítky různých způsobů. Ale lepší než ten s banány, skořicí a arašídovým máslem budete hledat jen těžko.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na6porcíporciporcí:
SUCHÉ INGREDIENCE
160g
mouky
60g
mandlového prášku
1
prášek do pečiva
30g
kokosového cukru
1.5lžička
mleté skořice
MOKRÉ INGREDIENCE
30g
javorového sirupu
1lžička
vanilkového extraktu
100g
hroznového oleje
2
zralé banány
2
vejce
3lžíce
arašídového másla
TOPPING
ovesné vločky
pekanové ořechy, vlašské ořechy
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Nastříhejte pečící papír na čtverce k vytvoření košíčků na muffiny. Vymažte si formu na pečení muffinů a přitlačte čtverce do otvorů a vytvořte tak košíčky pro muffiny (k lepšímu vtlačení pečícího papíru do formy si můžete pomoci se skleničkou podobných rozměrů).
V misce smíchejte všechny suché suroviny: mouku, mandlový prášek, prášek do pečiva, kokosový cukr, mletou skořici a špetku soli, a dejte stranou.
V další misce skombinujte všechny mokré přísady. Rozmačkejte banány, přidejte hroznový cukr, javorový sirup a vanilkový extrakt.
Suchou směs prosejte do mokré směsi za pomocí síta. Míchejte gumovou špachtlí, dokud se vše nespojí.
Těsto přelijte do formy na muffiny. Plňte jen do 3/4, posypte špetkou ovesných vloček, skořice a kokosového cukru dle chuti. Pečte 5 minut při 200 °C. Snižte teplotu na 170 °C a pečte dalších 15 minut, dokud se na vidličku nebo špejli při zkoušení těsto nelepí.
Do zdobícího sáčku dejte několik polévkových lžic arašídového másla, vložte špičku sáčku do horní části muffinu a vstříkněte do něj náplň. Navrch dejte pár pekanových ořechů či jiných ořechů dle chuti.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit