Kdo říká, že k přípravě chutného jídla je třeba 20 ingrediencí? S trochou granátového jablka a správně zvoleného koření uděláte s pečené mrkve delikatesu!
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 20 min
Ingredience na2porceporciporcí:
600g
mrkve
14
cl olivového oleje
2lžička
smoky mix (směs soli, chilli, česneku a pepřů)
1lžička
mletého kmínu
řecký jogurt
granátové jablko
koriandr
celerová sůl
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C.
Mrkev dobře opláchněte a rozdělte napůl, slupky si ponechejte a dejte stranou. V malé misce smíchejte olivový olej, mletý kmín a prášek smoky mix.
Mrkev dejte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem. Polijte dresinkem s kořením a mrkev v něm dobře promíchejte. Pečte v troubě kolem 45 minut, dokud nebude mrkev měkká a upečená.
Z granátového jablka vyjměte semínka do misky. Smíchejte s trochou řeckého jogurtu, dobrou špetkou celerové soli a lžičkou olivového oleje. Nalijte řecký jogurt na talíř.
Vyjměte mrkev z trouby a servírujte na řeckém jogurtu. Přidejte několik semínek granátového jablka a koriandr.
Tip: K přípravě granátového jablka, vyklepněte semínka do velké misky se studenou vodou. Pomůže Vám to vyjmout semínka snadněji, aniž byste riskovali znečištění. Semínka poté jednoduše sceďte.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit