Tradiční řecký sýr feta zapečený ve těstě filo s medem, sezamovými semínky, olivovým olejem a kampotským červeným pepřem. Netradiční kombinace chutí, která Vás ohromí.
Feta je nejznámějším sýrem v Řecku. Je vynikajícím zdrojem vápníku a díky své nezaměnitelné, příjemně pikantní chuti si tento sýr získal oblibu po celém světě. Připravovat jej můžete na několik způsobů. My jej milujeme v pečené, jemně nasládlé verzi. Netradiční kombinace chutí, která Vás ohromí.
👨🍳Doba přípravy🕘25 min!
📝Recept pro Vás připravili ➡ @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Ingredience na2porceporciporcí:
1
ks sýr feta
2
listy Filo *
2lžíce
medu
1lžička
sezamových semínek
olivový olej na potření
pepř dlouhý červený
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C.
Opečte sezamová semínka na pánvi po dobu 2-3 minut. Rozložte filo list a potřete ho olivovým olejem, ujistěte se, že jste pokryli celý list.
Vložte sýr feta do filo listu, přeložte strany a sýr do listu zabalte. Potřete olivovým olejem a vložte do pekáče, skládanou stranou směrem dolů. Ideální je péct na pečicím papíru.
Pečte asi 20 minut.
Vyjměte z trouby a pokapejte medem a sezamovými semínky.
Vezměte 1 nebo 2 dlouhé červené pepře a nakrájejte je na tenké plátky. Poklaďte na sýr Feta a servírujte za tepla.
* Filo nebo též Phyllo je tenké nekvašené těsto k výrobě pečiva (baklava, börek). Pečivo se tvoří vrstvením filo listů, které se potřou olejem či máslem a upečou se. Jako náhradu lze samozřejmě použít klasické listové těsto.
Jedině na našem e-shopu!
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit