Mušle nejsou žádná velká věda, jen se do nich pustit a pamatovat na pravidlo, že otevřené jako by ani nebyly! Zelený Kampotský pepř si s mořskými plody skvěle rozumí a tenhle recept od Divoký Bistro je další důkaz!

  Příprava: 20 min
Recept pro vás připravili: @divokybistro

Ingredience na
1
porciporciporcí:


Postup:

  1. Zeleninu pokrájejte na brunoise (kostičky na jemno), slávky očistěte.
  2. Do hlubší pánve nebo kastrolu dejte máslo, opečte zeleninu pokrájenou na drobounko, podlijte vínem, nechte lehce zredukovat, poté vsypte mušle, znovu zastříhněte kapkou vína, sakrujeme pokličkou a povaříme cca 4-5 minut.
  3. Odklopíme poklici, přidáme creme fraiche, dehydrovaný zelený pepř a petrželku, pořádně promícháme a můžeme servírovat. My je máme nejraději s domácími hranolkami nebo focacciou.

Vyzkoušejte trávově svěží zelený Kampotský pepř z La Plantation!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit