V misce se studenou vodou nechte změknout želatinové plátky.
V pánvi při nízké teplotě smíchejte cukr s mlékem, smetanou a lístky limety. Jakmile se cukr roztaví, na středně vysoké teplotě vše přiveďte k varu.
Jakmile dojde k varu, sejměte z tepla a nechte odpočívat 30 minut.
Vraťte pánev zpět na střední teplotu a nechte mléko znovu vřít. Když dojde k varu, opět sundejte z ohně.
Okapejte želatinové plátky a přidejte je do hrnce. Jemně šlehejte, aby se želatina roztavila a poté nechte vychladnout.
Olivovým olejem si vytřete 6 silikonových formiček.
Vylouhované mléko proceďte přes sítko do misky a rozlijte do připravených formiček. Po dobu nejméně 6 hodin nechte vychladnout v chladničce.
Tip: Druhý den vyjměte panna cottu z formy a servírujte s passion fruit, mangem nebo papájou. Můžete také posypat trochou kůry z limety k získání extra citrusové chuti.
Napsat komentář