La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 15 min

Ingredience na
6
porcíporciporcí:

  • 150g

    másla

  • 125g

    třtinového cukru

  • 150g

    javorového sirupu

  • 200g

    melasy

  • 2lžička

    mletého zázvoru

  • 1lžička

    mleté skořice

  • 250ml

    polotučného mléka

  • 2

    vejce

  • 1lžička

    jedlé sody, rozpuštěné ve 2 lžících teplé vody

  • 300g

    mouky


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Do kastrolu dejte máslo, třtinový cukr, javorový sirup, melasu, mletou skořici s mletým zázvorem a na středně nízké teplotě míchejte, dokud se nerozpustí.
  3. Po roztavení sundejte z plamene a přidejte mléko, vejce a rozpuštěnou sodu. Přes síto prosejte mouku a vše dobře dobře promíchejte.
  4. Dortovou formu o průměru 20 - 25 cm vyložte pečícím papírem, případně vymažte trochou másla a vysypte moukou.
  5. Pečte kolem 45 - 60 minut. Pomocí vidličky nebo špejle ozkoušíme, zda je koláč hotový. Pokud se těsto na vidličku/špejli nepřilepí, koláč je hotový. Chcete-li získat lepkavou texturu, pravidelně koláč kontrolujte, když se blíží ke konci pečení.
  6. Po dopečení nechte vychladnout.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit