Kombinace lehce štiplavého zázvoru a plné chuti sladkého javorového sirupu se skvěle hodí pro dlouhé zimní večery s rodinou i jako pohoštění pro návštěvu.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 15 min
Ingredience na6porcíporciporcí:
150g
másla
125g
třtinového cukru
150g
javorového sirupu
200g
melasy
2lžička
mletého zázvoru
1lžička
mleté skořice
250ml
polotučného mléka
2
vejce
1lžička
jedlé sody, rozpuštěné ve 2 lžících teplé vody
300g
mouky
Postup:
Předehřejte troubu na 170°C.
Do kastrolu dejte máslo, třtinový cukr, javorový sirup, melasu, mletou skořici s mletým zázvorem a na středně nízké teplotě míchejte, dokud se nerozpustí.
Po roztavení sundejte z plamene a přidejte mléko, vejce a rozpuštěnou sodu. Přes síto prosejte mouku a vše dobře dobře promíchejte.
Dortovou formu o průměru 20 - 25 cm vyložte pečícím papírem, případně vymažte trochou másla a vysypte moukou.
Pečte kolem 45 - 60 minut. Pomocí vidličky nebo špejle ozkoušíme, zda je koláč hotový. Pokud se těsto na vidličku/špejli nepřilepí, koláč je hotový. Chcete-li získat lepkavou texturu, pravidelně koláč kontrolujte, když se blíží ke konci pečení.
Po dopečení nechte vychladnout.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit