Project Description

  Příprava: 5 min

Ingredience na1porciporciporcí:

  • fíky

  • kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl)

  • 1

    šalotka

  • žampiony

  • kváskový chléb

  • jarní cibulka

  • leather of long pepper (chips z dlouhého pepře)

  • dýňová semínka

  • med

  • slané máslo

Postup:

  1. Širší plátek chleba potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě po dobu 5 minut. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, jarní cibulku na jemno šalotku. Dejte stranou.
  2. Mezitím v misce smíchejte kozí sýr s černým kampotským pepřem a lžičkou medu. Nasekanou šalotku na mírném ohni osmahněte do zlatova s olivovým olejem. Přidejte trochu balzamikového octa a lžíci medu, dobře promíchejte a sundejte z ohně.
  3. Houby nakrájejte na plátky a osmažte je v pánvi na slaném máslem. Posypte kampotskou solí a pepřem.
  4. Jakmile je chléb opečený, vyjměte ho z trouby a na vrch rozložte směs medu s kozím sýrem. Přidejte několik fíků, žampionů, křupavé šalotky, dýňových semínek a jarní cibulky.
  5. Jemně rozdrťte trochu chipsů z dlouhého pepře a posypte jím toast.

Nakupte si pepř na našem e-shopu