Fíky a kozí sýr jsou léty prověřené kombinace. Když k tomu navíc přidáte trochu jarní cibulky, žampiony a chips z dlouhého pepře, dostanete lahodnou svačinu.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 5 min
Ingredience na1porciporciporcí:
fíky
kozí sýr, nebo jiný krémový kozí sýr (Chavroux styl)
1
šalotka
žampiony
kváskový chléb
jarní cibulka
leather of long pepper (chips z dlouhého pepře)
dýňová semínka
med
slané máslo
Postup:
Širší plátek chleba potřete trochou olivového oleje a pečte v troubě po dobu 5 minut. Fíky nakrájejte na čtvrtiny, jarní cibulku na jemno šalotku. Dejte stranou.
Mezitím v misce smíchejte kozí sýr s černým kampotským pepřem a lžičkou medu. Nasekanou šalotku na mírném ohni osmahněte do zlatova s olivovým olejem. Přidejte trochu balzamikového octa a lžíci medu, dobře promíchejte a sundejte z ohně.
Houby nakrájejte na plátky a osmažte je v pánvi na slaném máslem. Posypte kampotskou solí a pepřem.
Jakmile je chléb opečený, vyjměte ho z trouby a na vrch rozložte směs medu s kozím sýrem. Přidejte několik fíků, žampionů, křupavé šalotky, dýňových semínek a jarní cibulky.
Jemně rozdrťte trochu chipsů z dlouhého pepře a posypte jím toast.
Specialita La Plantation – dlouhý pepř
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit