Rychlá dobrota, ze které na Vás dýchne atmosféra Dálného východu. Kombinace jemného kokosového mléka, štiplavého zázvoru a červeného kari Vám nedá spát!
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 20 min
Ingredience na4porceporciporcí:
2
mrkve
2
červené papriky
2
cibule
5
cm čerstvého zázvoru, strouhaného
2lžíce
citronové trávy
1
celer kořen
1
pórek
2.5lžíce
červené kari pasty
400ml
kokosového mléka
sojová omáčka
koriandr
1
šťáva z citronu
300g
rýžových nudlí
zeleninový vývar
kuře
Postup:
Rozehřejte na pánvi olej, přidejte strouhaný zázvor, 2 lžíce citronové trávy a najemno nakrájenou cibuli. Mezitím nakrájejte papriky, celer a pórek. Když cibule začne hnědnout, přidejte do pánve veškerou zeleninu a trochu více olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem a vařte dobrých 25 minut.
Jakmile zelenina změkne, přilijte sojovou omáčku, zeleninový vývar, kokosové mléko, trochu nasekaného koriandru, dvě plné lžíce pasty z červeného kari a šťávu z jednoho citronu. Ochutnejte a dochuťte podle vašich preferencí. Pro pikantnější chuť přidejte více kari pasty. Kuře nakrájejte na kostičky a duste ho.
Uvařte trochu vody na rýžové nudle. Jakmile voda začne vřít, přidejte nudle a vařte je po dobu uvedenou na obalu. Uvařené nudle slijte a přidejte do pánve se zeleninou a kuřecím masem. Ozdobte koriandrem a několika chilli vločkami.
Nakupte přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit