Project Description

   

  Příprava: 5 min

Ingredience na1porciporciporcí:

  • 30g

    ovesných vloček

  • 1

    banán

  • 170ml

    plnotučného či ovesného mléka

  • 180ml

    vody

  • 3

    čerstvé datle

  • 1lžička

    pistácií

  • 1lžička

    mletého kardamomu

Postup:

  1. Vypeckujte datle a nasekejte je na jemno. Nakrájejte 2/3 banánu a odložte stranou. Nakrájené datle spolu s banánem a mletým kardamomem dejte do hrnce a přidejte 180 ml vroucí vody. Vařte na mírné teplotě, dokud směs nezhoustne a struktura nebude téměř hladká, kolem 10 minut.
  2. Zatímco se směs banánu s datlemi vaří, namočte ovesné vločky na několik minut do mléka.
  3. Jakmile je směs hotová, přidejte do hrnce mléko a ovesné vločky, přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání vařte kolem 10 až 15 minut, dokud ovesné vločky nezměknou.
  4. Kaši servírujte v misce s trochou nakrájeného banánu na plátky, nasekaných datlí a pistáciemi.
  5. Tip: Chcete-li změnit příchuť, můžete místo kardamomu použít skořici.

Nakupte si pepř na našem e-shopu