Datlová kaše s kardamomemDarina Belzová2022-03-15T21:47:45+00:00
Project Description
Příprava: 5 min
Ingredience na1porciporciporcí:
30g
ovesných vloček
1
banán
170ml
plnotučného či ovesného mléka
180ml
vody
3
čerstvé datle
1lžička
pistácií
1lžička
mletého kardamomu
Postup:
Vypeckujte datle a nasekejte je na jemno. Nakrájejte 2/3 banánu a odložte stranou. Nakrájené datle spolu s banánem a mletým kardamomem dejte do hrnce a přidejte 180 ml vroucí vody. Vařte na mírné teplotě, dokud směs nezhoustne a struktura nebude téměř hladká, kolem 10 minut.
Zatímco se směs banánu s datlemi vaří, namočte ovesné vločky na několik minut do mléka.
Jakmile je směs hotová, přidejte do hrnce mléko a ovesné vločky, přiveďte k mírnému varu a za stálého míchání vařte kolem 10 až 15 minut, dokud ovesné vločky nezměknou.
Kaši servírujte v misce s trochou nakrájeného banánu na plátky, nasekaných datlí a pistáciemi.
Tip: Chcete-li změnit příchuť, můžete místo kardamomu použít skořici.
Napsat komentář