La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 15 min

Ingredience na
12
porcíporciporcí:

  • 150g

    másla

  • 80g

    krystalového cukru

  • 80g

    hnědého cukru

  • 230g

    mouky

  • 1lžíce

    vanilkového extraktu

  • 1

    vejce

  • 1lžička

    prášku do pečiva

  • 1/2lžička

    jedlé sody

  • 120g

    tmavé čokolády (70 %)

  • špetka soli

  • 2lžička

    červeného kampotského pepře


Postup:

  1. Ve větší misce nebo kuchyňském mixéru s plochým šlehačem vyšlehejte máslo s cukrem a špetkou soli, dokud nebude máslo hladké a nadýchané. Mezitím umelte červený kampotský pepř, přidejte ho k máslu spolu s vejcem a vanilkovým extraktem a důkladně promíchejte.
  2. V další misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodou a prosejte je do mixéru k máslu dokud se nezačne tvořit těsto. Nakrájejte tmavou čokoládu na kousky a dejte do těsta.
  3. Těsto na sušenky nechte slehnout na pár hodin až den v ledničce.
  4. Předehřejte troubu na 180°C.
  5. Rozdělte těsto na 60g porce a vytvarujte placičky. Umístěte je na plech na pečení, tak aby měly dostatek místa při pečení. Pečte 12 minut do zhnědnutí. Jakmile budou sušenky upečeny, vyjměte je z trouby a nechte zchladnout. V případě chuti můžete posypat kampotskou solí.
  6. TIP: Pokud máte malé koláčové kroužky, můžete do nich umístit těsto na sušenky pro docílení perfektního tvaru. Doporučujeme péct pouze 6 sušenek najednou.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit