Kombinace kvalitní čokolády, špetky kambodžské soli a kvalitního červeného kampotského pepře dělá z této netradiční pochoutky ideálního společníka pro domácí pohodu.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 15 min
Ingredience na12porcíporciporcí:
150g
másla
80g
krystalového cukru
80g
hnědého cukru
230g
mouky
1lžíce
vanilkového extraktu
1
vejce
1lžička
prášku do pečiva
1/2lžička
jedlé sody
120g
tmavé čokolády (70 %)
špetka soli
2lžička
červeného kampotského pepře
Postup:
Ve větší misce nebo kuchyňském mixéru s plochým šlehačem vyšlehejte máslo s cukrem a špetkou soli, dokud nebude máslo hladké a nadýchané. Mezitím umelte červený kampotský pepř, přidejte ho k máslu spolu s vejcem a vanilkovým extraktem a důkladně promíchejte.
V další misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodou a prosejte je do mixéru k máslu dokud se nezačne tvořit těsto. Nakrájejte tmavou čokoládu na kousky a dejte do těsta.
Těsto na sušenky nechte slehnout na pár hodin až den v ledničce.
Předehřejte troubu na 180°C.
Rozdělte těsto na 60g porce a vytvarujte placičky. Umístěte je na plech na pečení, tak aby měly dostatek místa při pečení. Pečte 12 minut do zhnědnutí. Jakmile budou sušenky upečeny, vyjměte je z trouby a nechte zchladnout. V případě chuti můžete posypat kampotskou solí.
TIP: Pokud máte malé koláčové kroužky, můžete do nich umístit těsto na sušenky pro docílení perfektního tvaru. Doporučujeme péct pouze 6 sušenek najednou.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit