La Plantation

Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices

  Příprava: 2 hod.

Ingredience na
15
porcíporciporcí:

    TĚSTO
  • 400g

    mouky

  • 25g

    čerstvého droždí

  • 250ml

    mléka

  • 75g

    másla

  • 45g

    cukru

  • 1/2lžička

    soli

  • 1lžíce

    kardamomu

  • NÁPLŇ
  • 75g

    másla

  • 1lžíce

    kardamomu

  • 2lžíce

    pistácií

  • 45g

    cukru

  • GLAZURA
  • javorový sirup

  • voda

  • pistácie


Postup:

  1. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte mléko a zahřejte na 37°C. Přelijte směs do misky kuchyňského robota, rozdrobte droždí, přidejte sůl, cukr a mletý kardamom.
  2. Začněte hnětat a postupně přidávejte mouku. Hněťte kolem 10 minut, dokud se těsto nezačne oddělovat od okrajů.
  3. Přendejte těsto na lehce pomoučenou plochu a vytvarujte kouli, okraje zastrčte směrem do středu. Dejte do vymazané mísy, přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a umistěte do tepla, kde těsto nechte 40 minut kynout.
  4. V míse kuchyňského robota si připravte náplň, smíchejte máslo, cukr, čerstvě mletý kardamom a míchejte do krémové a hladké konzistence.
  5. Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na polovinu a vyválejte každou polovinu těsta do obdélníku velikosti vašeho plechu na pečení.
  6. Vyválená těsta natřete vytvořenou náplní a přeložte na polovinu, aby se náplň uchytila uvnitř. Rozkrájejte je na plátky o šířce 4 cm. Každý proužek stočte a konec uchyťte zasunutím pod těsto. Buchty přeneste na plech a nechte 30 minut kynout.
  7. V misce smíchejte javorový sirup s 1/2 lžící vody a ve druhé misce cukr s mletým kardamomem.
  8. Předehřejte troubu na 220°C a pečte buchty 10 minut.
  9. Nakonec potřete javorovým sirupem a posypte kardamomovým cukrem a pistáciemi.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit