Už Vás nebaví pořád dokola tvaroh, mák, povidla…a proč by vlastně musely být buchty stále o tomtéž? Vyndejte z lednice javorový sirup a pusťte se do změny!
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 2 hod.
Ingredience na15porcíporciporcí:
TĚSTO
400g
mouky
25g
čerstvého droždí
250ml
mléka
75g
másla
45g
cukru
1/2lžička
soli
1lžíce
kardamomu
NÁPLŇ
75g
másla
1lžíce
kardamomu
2lžíce
pistácií
45g
cukru
GLAZURA
javorový sirup
voda
pistácie
Postup:
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte mléko a zahřejte na 37°C. Přelijte směs do misky kuchyňského robota, rozdrobte droždí, přidejte sůl, cukr a mletý kardamom.
Začněte hnětat a postupně přidávejte mouku. Hněťte kolem 10 minut, dokud se těsto nezačne oddělovat od okrajů.
Přendejte těsto na lehce pomoučenou plochu a vytvarujte kouli, okraje zastrčte směrem do středu. Dejte do vymazané mísy, přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a umistěte do tepla, kde těsto nechte 40 minut kynout.
V míse kuchyňského robota si připravte náplň, smíchejte máslo, cukr, čerstvě mletý kardamom a míchejte do krémové a hladké konzistence.
Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na polovinu a vyválejte každou polovinu těsta do obdélníku velikosti vašeho plechu na pečení.
Vyválená těsta natřete vytvořenou náplní a přeložte na polovinu, aby se náplň uchytila uvnitř. Rozkrájejte je na plátky o šířce 4 cm. Každý proužek stočte a konec uchyťte zasunutím pod těsto. Buchty přeneste na plech a nechte 30 minut kynout.
V misce smíchejte javorový sirup s 1/2 lžící vody a ve druhé misce cukr s mletým kardamomem.
Předehřejte troubu na 220°C a pečte buchty 10 minut.
Nakonec potřete javorovým sirupem a posypte kardamomovým cukrem a pistáciemi.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit