Project Description

ananasovo-vanilkova-tartaletka  ananasovo-vanilkova-tartaletka2

  Příprava: 15 min

Ingredience na6porcíporciporcí:

  • 1

    ananas

  • 175g

    moučkového cukru

  • 1/3

    vanilkového cukru

  • 3

    badyány

  • 150g

    mouky

  • 45g

    krupicového cukru

  • 100g

    másla

  • kůra z citronu

  • 1

    vaječný žloutek

  • hřebíček

Postup:

  1. Ananasový džem Ananas nakrájejte na kostky a rozmixujte v mixéru, dokud nezískáte pyré. Přebytečnou šťávu z pyré přeceďte přes síto. Ananasové pyré dejte do hrnce s moučkovým cukrem, badyánem a vanilkovým luskem. Zahřejte na středně vysoké teplotě a míchejte, než se cukr nerozpustí. Jakmile se cukr rozpustí a pyré přijde k varu, povařte 30 až 40 minut na mírné teplotě a pravidelně míchejte, dokud nevznikne poměrně hustá konzistence. Možná bude stačit méně času, než směs ztuhne. Pravidelně ji proto sledujte. Z džemu vyndejte vanilkový lusk a badyán a nechte vychladnout.
  2. Sladké pečivo Do mísy stolního mixéru s lopatkovým nástavcem prosejte mouku a dejte krupicový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kousky a nastrouhejte citronovou kůru. Mixujte, dokud nezískáte crumble, drobenku. Přidejte vaječný žloutek a míchejte dál, než se těsto začne formovat - těsto dopracujte rukama na čistém povrchu. Těsto rozválejte mezi 2 papíry na pečení a nechte odpočinout alespoň 30 minut v ledničce.
  3. Příprava tartaletky Jakmile si těsto odpočine, vykrojte z něho 6 koleček ve velikosti pečících misek. Okrajky ponechte k vytvoření mřížky na koláče. Předehřejte si troubu na 180 °C. Formy vyplňte těstem, naplňte ananasovým džemem a z proužků zbylého těsta vytvořte na povrchu mřížku. Přebytečné těsto odkrojte. Koláče potřete rozšlehaným žloutkem a do středu každého koláče zapíchněte hřebíček. Pečte asi 15 minut. 
  4. Před vyjmutím z formy nechte vychladnout a před servírováním vyjměte hřebíček.

Nakupte si pepř na našem e-shopu