Grilovací koření nemusí být sprosté slovo! Ultimativní přístup ke grilování (sůl a pepř), či dokonce ortodoxní (pouze sůl) nemusí být pro každého a rovněž se nutně nehodí pro každou surovinu. Sortiment La Plantation sice nabízí nejširší výběr 15 druhů Kampotského a dlouhého pepře spolu s několika desítkami dalších druhů špičkových koření, ne všichni jsme však připraveni proměnit se před grilováním v mastra grilu!

Všichni víme, že záhadné sáčky v supermarketu neskrývají žádný gurmánský zážitek a i pokud sáhnete po značce lepších grilovacích koření, může se Vám dostat ze čtvrtiny i více jak poloviny soli a pak směs koření, které může být více kouzlem neobjeveného, než výstřelem směrem k absolutní špičce dostupné kvality. A přesně tohle se opět snažíme dělat jinak, od základu!

Co je na našich rubech jedinečného?

Každá jedna komponenta směsi je vybrána a zpracována s pečlivostí, se kterou se na La Plantation zachází s legendárním Kampotským pepřem a i se všemi dalšími druhy koření.

Organická kvalita použitých koření je samozřejmost, na kterou jsou naši zákazníci zvyklí a naše ruby nejsou výjimkou. Jakákoliv chemie při pěstování koření, či dokonce přípravě směsi se zkrátka opět nekoná. Soli jsme měřili jak šafránu – přes 6,3g se ani v jednom rubu nedostaneme. Díky špičkové kvalitě koření Vám však nejspíš ani nebude chybět – ruby jsou našlapané chutí až po okraj balení, budete tak překvapeni, jak málo budete koření používat a přesto Vaše jídlo bude chutnat skvěle!

Kampot grilovací koření

Jak naše ruby používat?

Zapomeňte na olejové lázně, ty přenechte Vašemu automechanikovi. Stačí jako první při přípravě grilování vyndat maso z lednice, ideálně na mřížce lehce potřít kvalitním olejem a rovnoměrně posypat naším novým rubem. I slabá hodinka už stačí k tomu, aby špičkové koření z La Plantation udělalo své kouzlo a Vaším masem prostoupila chuť tohoto skvělého rubu. Hlídejte teplotu – všichni už přece víme, že krematorium v Pelhřimově není! Steak však nutně nemusí být jediný směr, kterým se vydat – tak jak najdete na kartách s jednotlivými produkty této nové řady, můžete excelovat s jedinečným gyrosem, skvělou slaninou do burgeru, rybou v asijském stylu, dipem, zeleninou a nebo hovězími žebry!

Kampot grilovací ruby

Vylepšete grilování na maximum s naším prvotřídním kořením!

Je nám ctí Vám představit naše 4 jezdce grilovací sezóny:

Druhy grilovacího koření Kampot

Cacao Rub

Kakao dává rubu inovativní ovocný směr, zajímavou jemnou hořkost a tóny vanilky, kávy a skořice. Tento unikátní rub s minimem soli skvěle pasuje k vepřovému masu a nebo hovězímu na low-and-slow úpravu, jehněčímu, zelenině a nebo dokonce oříškům!

Green Pepper

Vyznačuje se štiplavými a rostlinnými tóny, které se skvěle hodí k přípravě steaků, žebírek, ryb, jako je tuňák a losos nebo na zeleninu. Combava, kumqat a zelené mango dodávají lehké tóny citrónu a pandanové vanilky. Tři kořeny zázvor, galangal a kurkuma přinášejí hloubku chuti.

Mekong Rub

Badián přináší do směsi Mekong Rub dotek anýzu, který posiluje její asijské chutě. Citrónová tráva, listy Combava a kumqat přinášejí citrónovou a štiplavou chuť, která je ideální pro kuřecí a hovězí maso, špízy

Campfire Rub

Uzené sladké dlouhé chilli dodává této speciální grilovací směsi lahodně sladký a kouřový tón. Campfire Rub je ideální pro dochucení prvotřídních žebírek, hamburgerů, vepřových kotlet nebo grilovaného kuřete.

About the Author: Petr Klement

Další peprné články, které by se vám mohli také líbit