Fermentovaný kampotský pepř
Kuličky plné pepřové chuti ke steakům i do salátu
Nálož pepře s každým křupnutím
Ať už fandíte steakům velikým jako talíř, nebo dáváte přednost lehkým zeleninovým salátům, tuhle chuťovou pecku byste si neměli nechat ujít. Originální Kampotský pepř fermentovaný v mořské soli je totiž špičkou všeho pepřového, co si můžete na talíř naložit. Sebrané zelené kuličky pravého pepře si díky zakonzervování mořskou solí nechávají plné spektrum charakteristické pepřové chuti a aroma, zároveň jsou ale měkké na skus a nepotřebují tak před konzumací projít mlýnkem. Užít si je tak můžete s masem, sýry, zeleninou, ale i jen tak samotné. A jakmile jednou křupnete, nebudete chtít přestat.
Červený? Černý?
A protože ty nejlepší věci vždy přicházejí v trojicích, máme pro vás připravené hned tři různé druhy fermentovaného Kampotského pepře. Klasický černý, který dodáváme i v drcené podobě, se hodí všude tam, kde chcete jídlu chcete dodat štiplavost a říz. Posypte s ním kotletu z přeštíka nebo grilovanou zeleninu a uvidíte, co to s vašimi hosty udělá. Červený fermentovaný pepř je o něco sladší a ovocnější, ideálně doplní třeba mořské plody, zvěřinu, ale i sladké pokrmy. A ten dlouhý? Zkuste ho v kombinaci s kvalitním sýrem a stane se z něj pravidelná součást studených večeří.
Vepřová kotleta z přeštíka a Kampotský pepř
1. Kotletu z přeštíka vybalíme a necháme cca 30min temperovat a “nadechnout”
2. Mezi tím připravíme gril nebo grilovací pánev, tuk tentokrát není potřeba. Ideální je grilovací tál, kámen nebo litinová deska – tuk tak nebude odkapávat a využije se pro grilování masa.