Tento dokonalý salát vonící podzimem nadchne opravdu všechny. Je skvělý samotný, nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Zemitost a sladkost řepy skvěle kontrastuje s uzenou chutí pepře a kyselostí opečených švestek. Řepa je extrémně zdravá zelenina, detoxikuje tělo a má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Pepř je pro tělo také velkým přínosem, obsahuje vitamíny A, B, C, E a K, podporuje detoxikaci jater a má dezinfekční účinky pro tělo.

Recept pro vás připravili ➡ ➡ Miluše Makó ✔ Šéfkuchař Green table ✔ Lektor Gourmet academy

Červená řepa

Ingredience na
4
porceporciporcí:


Postup:

  1. Řepu uvařte a nechte schladnout. Oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. Nastrouhejte čerstvý křen na jemno a lehce zakápněte jablečným octem.
  3. Z palmového cukru, pepře, soli a olivového leje vymíchejte hladkou emulzi, kterou následně přidejte do řepy.
  4. Švestky nakrájejte na čtvrtkya lehce je opečte na olivovém oleji. Zakápněte jej citronovou šťávou a přidejte skořici.
  5. Řepa chutná lépe, když je naložená den dopředu. Před podáváním vše smíchejte a posypejte uzenými mandlemi, které na sucho opečte na pánvi. Na dekoraci vypadá a chutná skvěle granátové jablko.

Dodejte svým pokrmům ještě lahodnější chuť!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit