Hummus je nejznámějším pokrmem z cizrny. Názvem se nenechte odradit. Tenhle poklad z cizrny je neuvěřitelně lehký, krémový a nadýchaný. Variace hummusu je více než mnoho. My jsme společně s chilli vytvořili tu nejvíc pikantní a chutnou kombinaci!
👨🍳Doba přípravy🕘20 min!
📝Recept pro Vás připravili ➡ @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Ingredience na4porceporciporcí:
150ml
sušené cizrny
1lžička
jedlé sody
1.5
L vody
120g
Tahini
1/2
citronové šťávy
Konfitovaný česnek
Olivový olej
Sůl
ZELENINOVÁ OBLOHA
1/2
fenyklu
4
cherry rajčata
1/4
okurky
1/2
papriky
1lžička
Zatar koření
1lžička
La Plantation Chilli Trio koření
Postup:
Cizrnu namočte den předem ve velké míse s vodou na nejméně 12 hodin, nejlépe přes noc. Druhý den cizrnu sceďte a opékejte ji v hrnci na středně vysokém plameni spolu s jedlou sodou. Za stálého míchání cizrnu opékejte několik minut. Poté přidejte trochu vody a přiveďte k varu.
Cizrnu vařte 20-30 minut na středním plameni, dokud se jemná slupka z kuliček nezačne odlupovat. Jakmile je cizrna měkká, stáhněte z ohně a sceďte.
Veškerou zeleninu nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ji do mísy s trochou olivového oleje, soli a černého kampotského pepře. Zeleninu pokládejte na hummus a na závěr posypejte trochou zaataru a chilli Trio kořením.Podávejte s Pita chlebem a olivovým olejem.
Hledáte i další pikantnější koření?
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit