Příprava: 25 min

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 2

    dýně ořešák (muškátová dýně)

  • 250g

    kozího sýra

  • 100g

    strouhaného parmezánu

  • 3

    vajíčka

  • 2

    větvičky tymiánu

  • 4

    větvičky rozmarýnu

  • červený fermentovaný Kampotský pepř

  • sůl


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si široký pekáč. Rozřízněte dýni se slupkou napůl, pokapejte olivovým olejem, ozdobte tymiánem a rozmarýnem a osolte.
  2. Pečte 1 hod 15 min do změknutí. Po uvaření vyjměte dýně z trouby a vydlabejte vnitřek, nechte trochu dužiny na okraji.
  3. Vydlabanou dýni rozmačkejte vidličkou a smíchejte s kozím sýrem, parmezánem a vejci. Přidejte také červený fermentovaný Kampotský pepř.
  4. Vydlabané dýně naplňte do 3/4 připravenou směsí dýně a sýra, posypte strouhaným sýrem dle vašeho výběru (parmezán, grana padano...) a pečte 30 minut dokud vršek hezky nezhnědne.

Nakupte si přímo na našem e-shopu

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit