Oblíbený arabský pokrm z čerstvé zeleniny, rozdrobené fety, vajíček a černého kampotského pepře Vás překvapí svou jednoduchostí a unikátní paletou chutí.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 10 min
Ingredience na2porceporciporcí:
1
velká žlutá cibule
2
červené papriky
1
zelená paprika
1
plechovka rajčat v konzervě
2
vejce
rozdrobená feta
citronová šťáva
koriandr
jarní cibulka
sweet long chilli power (sladké chilli)
mletý černý kampotský pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zhnědnout pár minut. Papriky nakrájejte na plátky a spolu s dvěma lžičkami sladkého chilli, solí a pepřem přidejte na pánev. Vařte kolem 20 minut, dokud papriky nezměknou.
Přidejte pokrájená rajčata z konzervy včetně jejich šťávy, koriandr a citronovou šťávou. Míchejte a nechte přijít k varu, snižte teplotu a vařte 5 minut. V omáčce vytvořte 2 až 3 jamky, podle počtu použitých vajec, a rozklepněte do nich vejce. Vařte je dalších 5 - 8 minut, dokud nejsou hotová.
Dochuťte solí, pepřem, dle preferencí přidejte více sladkého chilli. Posypte rozdrobenou fetou, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem. Podávejte s pita chlebem nebo grilovaným chlebem.
Příloha pita chléb či bílý chléb
Tip: Tento recept je chytrý a snadný způsob, jak využít zbytky v lednici. Můžete použít různé druhy zeleniny, jako je špenát, lilek, chřest, fazole apod.
Nakupte přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit