Chcete vyzkoušet legendární recept na špagety Carbonara? Tahle italská těstovinová pochoutka s lahodnou pancettou (či ještě lépe guanciale) je skvělá nejen díky své chuti, ale taky pro svou rychlou a jednoduchou přípravu. V tomto receptu má Kampotský pepř obzvláště jedinečnou příležitost zazářit. A výsledek? Spojení chutí, s kterými rozhodně zabodujete!

Obtížnost ➡ Lehká
Doba přípravy ➡ 20 min.

Carbonara

Ingredience na
2
porceporciporcí:


Postup:

  1. Vroucí vodu osolte a přidejte špagety.
  2. Pancettu nakrájejte nadrobno.
  3. Do větší pánve nebo Woku dejte pancettu a pomalu restujte do zlatova, poté vypněte.
  4. Parmezán jemně nastrouhejte.
  5. Do misky rozklepněte vejce a pořádně rozmíchejte s černým Kampotským pepřem.
  6. Ponechte si trochu parmezánu na zdobení, zbytek rozmíchejte s vejcem a pepřem. Když přidáte trochu vody ze špaget, získáte krásně krémovou emulzi, která Vám půjde ještě lépe vmíchat do špaget.
  7. Jakmile budou špagety hotové, kleštěmi je vytáhněte a přehoďte na vypnutou pánev s orestovanou pancettou. Kdyby na pánev ukápla voda, plašit nemusíte. Vodu z těstovin nevylévejte, nebo si alespoň trochu schovejte.
  8. Po chvilce do špaget vmíchejte směs z vajec, parmezánu a pepře. Když byste to udělali okamžitě, riskujete vaječnou omeletu s těstovinou namísto delikátních špaget.
  9. Přidejte pár lžic vody z těstovin. Opravdu jen pár a postupně, aby byly špagety krásně obalené krémovou omáčkou. Většinou netřeba více solit - parmezán a pancetta obsahují sůl sami o sobě a špagety už jste osolili při vaření.
  10. Nakonec při servírování posypte na talíři parmezánem a čerstvě mletým černým Kampotským pepřem.

Špičková jídla díky unikátnímu koření!

Zajímají vás další peprné recepty? Načerpejte inspiraci z našeho Kampotského blogu!

Kampotské recepty

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit