Fíky jsou díky svým skvělým výživovým hodnotám ideální volbou k rychlé svačině a skvělým pomocníkem k ukojení vašich chutí. Můžete si je vychutnat syrové, přidat do salátů nebo připravit lahodný džem. Způsobů zpracování je opravdu mnoho. Co je takhle vyzkoušet v pečené verzi? S domácím pita chlebem se hodí jak na předkrm, tak i na lehkou večeři.

Doba přípravy: 20 min!
Doba vaření: 60 min!
Recept pro vás připravili@Seasonsuppers a @laplantationfairspices


Ingredience na
1
porciporciporcí:

    FLATBREAD
  • 300g

    mouky

  • 110g

    řeckého jogurtu

  • 1lžička

    prášku do pečiva

  • 1lžička

    soli

  • Olivový olej

  • PEČENÉ FÍKY
  • 6

    ks fíků

  • 3lžička

    kari lístků

  • 2lžička

    celozrnné hořčice

  • 1lžička

    trio chilli z Kambodži

  • 1lžička

    česnekového prášku ( sušeného česneku)

  • 1lžíce

    medu


Postup:

  1. Všechny přísady na chléb nejdříve vařečkou propracujte. Potom vyklopte na vál a hněťte po dobu 5 až 10 minut. Těsto musí být dobře propracované a hladké.
  2. Nechte těsto 10 minut odpočinout a rozdělte jej na stejné kusy.
  3. Rozpalte pánev s olejem na střední teplotu. Vytvořte si tenké placky a opékejte z každé strany cca 2 minuty.
  4. Fíky rozkrojte na polovinu a dejte stranou.
  5. Na pánev dejte trochu oleje a přidejte hořčici. Přikryjte pokličkou a nechejte hořčici pár minut dusit. Poté přidejte kari listy s trochou olivového oleje a nechte pár minut působit.
  6. Přidejte fíky, sušený česnek, chilli trio, med a vařte 10 minut na mírném plameni. Podávejte s Floatbread/domácím chlebem. 

Vyberte si z naší peprné nabídky!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit