Patříte mezi milovníky sladkých brambor? Není se čemu divit. Jejich sladko kořeněná chuť je oblíbená zejména při výběru příloh, do salátů, ale i jen tak na chuť. Kdo by si taky nepochutnal na křupavě lahodných hranolek bez výčitek. Pokud přemýšlíte nad tím, jak batátům dodat tu správnou chuť, tak právě pro vás jsme připravili tenhle propečený recept.

Doba přípravy: 10 min!
Doba pečení: 40 min!
Recept pro vás připravili@Seasonsuppers a @laplantationfairspices

Batáty

Ingredience na
4
porceporciporcí:

  • 4

    ks sladkých brambor

  • 5

    snítků rozmarýnu

  • 1lžička

    sušeného česneku/česnekového prášku

  • Červený kampotský pepř

  • Olivový olej


Postup:

  1. Sladké brambory důkladně očistěte.
  2. Nakrájejte na kostičky nebo tenké hranolky, slupku zachovejte.
  3. V misce smíchejte olivový olej, sušený česnek a rozmarýn. Přidejte kostky nebo hranolky sladkých brambor a vše pořádně promíchejte.
  4. Batáty dejte na plech vyložený pečícím papírem a na závěr posypte červeným Kampotským pepřem a solí.
  5. Pečte 30-40 minut dozlatova. Během pečení občas promíchejte.

Není pepř jako pepř! Vyzkoušejte náš kampotský červený!

Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli

Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit