Sladké brambory jsou skvělou přílohou ke steakům, sýrům nebo třeba k vašemu oblíbenému dipu. Pojďte si jejich chuť vychutnat společně s gorgonzolou a červeným fermentovaným pepřem!
Batáty důkladně omyjte, osolte a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte cca 20 minut na 220°C.
Mezitím si na rozpuštěném másle orestujte šalotku. Přidejte gorgonzolu, nechte rozpustit a lehce připálit. Zalijte bílým vínem a nechte jej vyvařit. Nakonec přidejte smetanu, zeleninový vývar a na mírném plameni nechte provařit.
Hotovou směs rozmixujte, sceďte a nalijte na pečené batáty. Nakonec posypejte fermentovaným červeným pepřem.
Už jste vyzkoušeli náš červený fermentovaný Kampotský pepř?
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit