Project Description

   

  Příprava: 15 min

Ingredience na4porceporciporcí:

  • 1

    muškátová tykev

    muškátové tykve

  • 2

    jablka

    jablka

  • 1

    cibule

    cibule

  • 2

    šalotky

    šalotky

  • 1lžička

    skořice

  • 1lžíce

    javorového sirupu

  • 2lžička

    směsi pepře a koření

  • 3lžíce

    tymiánu

  • olivový olej

  • kokosový krém

  • pohanka

  • zeleninový vývar

  • parmezán

  • pepř a koření

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečícím papírem. Oloupejte jablka a muškátovou tykev. Vyndejte semena a nakrájejte na kostičky. Cibuli a šalotku oloupejte a nakrájejte.
  2. Všechny výše uvedené ingredience dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem a javorovým sirupem. Okořeňte tymiánem, skořicí, směsí pepře a koření a osolte. Vše promíchejte. Pečte 40 až 50 minut, dokud nebude vše měkké a plně upečené.
  3. Připravte zeleninový vývar. Vyjměte tykev z trouby a dejte do misky mixéru, přidejte trochu zeleninového vývaru spolu s kokosovým mlékem a mixujte dokud nezískáte krémovou konzistenci. Chcete-li polévku ještě trochu zředit, přilijte zbývající vývar. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Na talíř umistěte pečící papír a nasypte na něj jednu lžíci parmezánu. Okořeňte červeným nebo černým pepřem a okořeňte. Rozpečte v mikrovlnce 15 s. Vyndejte parmezánový chips z mikrovlnky a nechte pár minut vychladnout. Opakujte tolikrát, kolikrát je potřeba.
  5. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, nasypte pohanku a dýňová semínka, posolte a povařte pár minut.
  6. Polévku servírujte v misce, přidejte kokosový krém, grilovanou pohanku, dýňová semínka a parmazánové chipsy. V případě potřeby dokořeňte.

Nakupte si pepř na našem e-shopu