Už název vám může napovědět, že se jedná o jeden z nejstarších koktejlů vůbec. Vyniká spojením sladko-hořkých chutí s plátky pomeranče nebo pomerančovou kúrou. My jsme si s původní recepturou trochu pohráli. Přidali jsme do ní špetku Kambodži a vanilkou obohatili nejen vůni koktejlu. Tak si jej pojďte připravit společně s námi!
Obtížnost ➡ Lehká
Recept pro vás připravili ➡ SAMAI ➡ @samaidistillery
Ingredience na1porciporciporcí:
- 50ml
- 10ml
vanilkového sirupu
- 3
kapky Angostury orange bitters
Pomerančová kúra
Kostky ledu
Postup:
- Jako první si dejte pořádně vychladit míchací sklenici.
- Do sklenice typu old fashioned přidejte kostky ledu a nalijte do ní nápoj.
- Nakonec použijte pomerančovou kúru, kterou lehce promněte v prstech a stočte do spirály. Z kúry se tak uvolní žádoucí aromatické oleje. Pomerančovou kúru vložte do sklenice.