PortfolioKrémová polévka z tykve a parmezánový pepřový chips
9. 3. 2022
Krémová polévka z tykve a parmezánový pepřový chips
Skvělý recept na polévku z tykve s neobyčejnou dekorací z parmezánu a Kampotského pepře, která zahřeje v sychravých dnech a provoní Vaší kuchyň.
Recept pro Vás připravili: @Seasonsuppers a @laplantationfairspices
Příprava: 15 min
Ingredience na4porceporciporcí:
1
muškátová tykev
muškátové tykve
2
jablka
jablka
1
cibule
cibule
2
šalotky
šalotky
1lžička
skořice
1lžíce
javorového sirupu
2lžička
směsi pepře a koření
3lžíce
tymiánu
olivový olej
kokosový krém
pohanka
zeleninový vývar
parmezán
pepř a koření
Postup:
Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečícím papírem. Oloupejte jablka a muškátovou tykev. Vyndejte semena a nakrájejte na kostičky. Cibuli a šalotku oloupejte a nakrájejte.
Všechny výše uvedené ingredience dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem a javorovým sirupem. Okořeňte tymiánem, skořicí, směsí pepře a koření a osolte. Vše promíchejte. Pečte 40 až 50 minut, dokud nebude vše měkké a plně upečené.
Připravte zeleninový vývar. Vyjměte tykev z trouby a dejte do misky mixéru, přidejte trochu zeleninového vývaru spolu s kokosovým mlékem a mixujte dokud nezískáte krémovou konzistenci. Chcete-li polévku ještě trochu zředit, přilijte zbývající vývar. Dochuťte solí a pepřem.
Na talíř umistěte pečící papír a nasypte na něj jednu lžíci parmezánu. Okořeňte červeným nebo černým pepřem a okořeňte. Rozpečte v mikrovlnce 15 s. Vyndejte parmezánový chips z mikrovlnky a nechte pár minut vychladnout. Opakujte tolikrát, kolikrát je potřeba.
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, nasypte pohanku a dýňová semínka, posolte a povařte pár minut.
Polévku servírujte v misce, přidejte kokosový krém, grilovanou pohanku, dýňová semínka a parmazánové chipsy. V případě potřeby dokořeňte.
Nakupte si přímo na našem e-shopu
Pokud se vám recept líbil, sdílejte ho s přáteli
Další peprné recepty, které by se vám mohly také líbit